Sain Foundation

SAI9
Maquete Sain
Fundao Raquel Sain.1619

O projecto de remodelação das instalações da Fundação prevê a abertura de um pátio com vegetação no interior do edifício industrial.

A fachada da rua é coberta por vegetação octógena por água da chuva e água cinza coletada no prédio. A cobertura verde acomoda pequenas hortas proporcionando um relacionamento com os usuários cegos acolhidos pela Fundação.

A combinação das três estratégias de rua / telhado / fachada integra os parâmetros dos regulamentos do European Green Deal para reduzir o efeito da ilha de calor urbana, diminuir a pegada e as emissões de CO2 através da reutilização de água, mantendo o conforto térmico dentro do edifício por meio de sistemas passivos.

axo 3
20200130 VISUAL 1 1
section

Related

Passeio Alegre

PASSEIO ALEGRE
444443
View 1
View 4
View 2

The concept seeks to “make the place visible”, inviting the demanding, curious and educated user to “live” every corner of the territory, allowing him to discover the unknown, enjoy the seasons, get to know the local culture and nature that can be discovered and appreciated in its genuine aspects; In a period dominated by fast food and mass tourism, the aim is to implement a counter-culture, that is, a culture of the slow as opposed to the fast and the valorization of the individual and his privacy in opposition to the masses.

The values ​​of this Slow Tourism travel through carefully designed places, providing a deep contact with the timeless character of the landscape where there is still a balance between the presence of man and nature.

View 5
View 3

Related

Serralves House

SERRALVES 2
DMF Ressano Garcia Serralves Modelo 9816 1
DES27
West view shown from the street
Detail of the east view
dining room 2 1 edited
Space making connection between living room and dining room
Perspective of the living room and dining room above 1

The house is located in a long and narrow plot. There was an existing house which was six meters large and twenty long, the new building had to use the same footprint and expanded to three floors.The south elevation faces the street and the north elevation at the back of the house opens up to the garden.

The living and dining rooms overlook the garden through a large window, so the house can be flooded with natural light all day long. The double height window faces north with a generous opening. The variation of the sunlight throughout the year is presented by the constant enlightenment that bring a mistic atmosphere gently entering the domestic space.

Living room
dining room
North elevation back of the house
Detail of the east facade
View from the terrasse

Media Referencing

sssssssss

“O projeto começou antes da casa e continua depois da construção do edifício, talvez porque, a minha procura em arquitetura siga dos projetos anteriores para os seguintes.”

Architécti 58
Read the complete article →

sqsqsqsq

“Invention is identified here, as one moment, happening at one shot when an idea or a concept appears”

European Association for Architecture Education

Read the complete article →

Related